Spring til indhold

Blæksprutten Imi går på efterløn

Bylderup Skole og Børnehus, har de sidste 35 år haft fornøjelsen af at have Imi ansat som pædagog. Men det får lige om lidt en ende, da Imi går på ferie den 30. juni, og officielt har hun sin sidste arbejdsdag den 31. juli, hvorefter hun kan kalde sig for efterlønner.
Imi´s rigtige navn er i øvrigt Inge Marie Iwersen Møller – men de fleste kender hende nok bedre som ”Imi”.

 

Det hele begyndte for 35 år siden, for dengang var der en vikarstilling opslået i Blæksprutten. ”Jeg var uddannet som pædagog”, fortæller Imi, ”boede i området, og det endte med at jeg fik jobbet”.
”Det at arbejde med børn har altid interesseret mig”, fortsætter Imi. ”Som helt ung var jeg barnepige, så var jeg i erhvervspraktik, dernæst pædagogmedhjælper, og det endte så med at jeg blev uddannet som pædagog”.
”Og skulle jeg vælge job igen, så ville jeg vælge det samme, for det at arbejde med børn er dejligt livsbekræftende”. ”De lægger jo mærke til det hele og kommenterer gerne på det”. ”F.eks. går det ikke ubemærket hen, hvis man har fået en ny kjole, eller bare er blevet klippet”, smiler Imi.
”Desuden har jeg været utrolig glad for Blæksprutten som arbejdsplads”. ”Jeg har gennem årene haft mange gode kollegaer, og nogle af de børn jeg havde i Børnehaven da jeg startede hér, er nu selv forældre til børn der kommer i børnehaven”. ”Det er nu meget hyggeligt og sjovt”.
”Og så er det et afvekslende job”. ”Gennem min tid er børnetallet gået op og ned”. ”Da der var færrest, havde vi kun 18 børn i børnehaven, men vi har også været oppe og runde de 60. Lige nu ligger vi på godt og vel 40”. ”Kulturelt er der også sket mange forandringer i løbet af perioden”.
”Vi har børn der kommer fra mange forskellige lande, og de bringer spændende kulturforskelle med sig”. ”Sprogligt kan det måske være lidt udfordrende – men det er nu også meget spændende at håndtere disse forskelligheder”.

 

”Det at bo i et mindre samfund, og arbejde i en relativ lille institution har jeg altid godt kunne lide”, smiler Imi – ”for det betyder at det bliver ret familiært”. Dette smitter måske også af på hendes syn på hendes arbejdsplads: ”Jo, jeg må indrømme at jeg godt kan føle, at dét her er MIN børnehave”. ”Det skyldes naturligvis at jeg har været her i 35 år, og har været med til at udvikle stedet, og det synes jeg er dejligt”.
”Desuden er forældreopbakningen stor, det ses bl.a. når vi afholder arrangementer eller arbejdslørdage, da både børnene og forældrene nyder at mødes hér, hvilket gør mig glad”.

 

Imi arbejder primært med de ældste børn i børnehaven, dvs. de 5-6 årige. ”Ja, det er nok i arbejdet med dém, jeg især har mine styrker”, fortsætter Imi. ”Jeg synes bl.a. overgangen fra børnehave til skole er enormt spændende, da jeg i den proces – i samarbejdet med skolen – forbereder børnene på det kommende skifte”.
”Musik, natur og udeliv er lige mig, og så nyder jeg også opgaven med teaterforestillingen ”Cirkus Stjerneskud”.
”Forestillingen markerer de ældste børns afslutning i børnehaven”. ”Man kan virkelig se og mærke at børnene udvikler jeg i forbindelse med forestillingen”, fortæller Imi engageret, ”nogle af dem er måske nervøse inden de skal på, men de vokser altid med opgaven, og bagefter kan de jo nærmest gå på vandet”.  ”Min sidste forestilling afholdte vi for kort tid siden, og dér kunne jeg godt mærke at jeg blev rørt, fordi jeg vidste at det nu var min allersidste gang”.

 

Men ingen skal frygte at Imi kommer til at kede sig. Derhjemme har hun Bent, og så kan hun godt lide at nusse lidt i haven, gå- eller cykle en tur, og ellers er det planen, at autocamperen skal bruges lidt mere.
De 3 børn og 5 børnebørn bliver der også mere tid til. ”Jeg har ingen specifikke planer for den første tid som efterlønner”. ”Jeg tror bare jeg vil slappe lidt af, nyde sommeren, og hvis vi får lyst til at køre en tur i autocamperen, så er det bare det vi gør”, slutter Imi.

 

Del på Facebook